Marmoria, marmoria

Viime sunnuntain haaveilusta intoutuneena lähdimme tutkimaan hieman tarkemmin marmorilaattavaihtoehtoja jo tässä vaiheessa. Koska marmori on materiaalina sieltä arvokkaammasta päästä, haluaa sitä toki löytää rahoilleen sen parhaan mahdollisen vastineen. Miten marmori sitten soveltuu lattiamateriaaliksi, erityisesti wc-tilaan, jossa saattaa paikoitellen myös vettä roiskua lattialle? Jos lukemaamme on uskominen, marmorilaatan pitäisi soveltua wc-tilojen lattiaksi hyvin, sillä aitona kivenä se kestää varsin hyvin kulutusta ja käyttöä. Monessa eri lähteessä on kyllä myös kerrottu, että luontainen käyttö himmentää ajan saatossa marmorin pintaa, mutta toisaalta sitä voidaan hioa tai se voidaan kristallisoida uudelleen, jolloin sen alkuperäinen kiilto saadaan palautettua. Marmorille on olemassa myös suojakäsittelyaineita, jolla toki saadaan lisättyä sen kiillon kestävyyttä.

Vaalean marmorin osalta valintakriteereitä meillä näyttäisi olevan kaksi: marmorin sävy sekä sen pinnassa esiintyvä kuviointi. Marmoria näyttäisi toimittajasta ja merkistä riippuen olevan raidallista, laikukasta tai juovikasta, toisissa pinnan kuviointia enemmän ja toisissa vähemmän. Oma toiveemme marmorille on, että kokonaisvaikutelma laatassa on vaalea ilman voimakasta kuviointia.

Pikaisella tutkailulla löysimme useitakin potentiaalisia vaihtoehtoja.

Ensimmäiset meitä miellyttävät laatat löytyivät Tulikiven valikoimista. Bianco Statuario Venato ja Bianco Carrara C ovat molemmat hillityn vaaleita, kauniilla kuvioilla varustettuja laattoja. Lattaa näyttäisi saavan muutamassa eri koossa, mikä sekin tietysti on plussaa. Lisäksi laatasta löytyy kuusikulmainen marmorimosaiikki, joka olisi A-I-V-A-N ihana tehostelaattana esimerkiksi wc-tilan takaseinällä.

Musta marmori Nero Marquina näyttää myös mielettömän hyvältä. Tämän osalta olemmekin jo herätelleet ajatuksia, josko tällä laatalla laatoittaisimmetulevan kodinhoitohuoneen lattian. Emme voi kyllä estyä ajattelemasta, meneekö näin upea ja arvokas laatta hieman hukkaan kodinhoitohuoneeseen asennettuna. Toisaalta taas, kodinhoitohuoneessa tulee varmasti jo tilanteen pakosta vietettyä, jos nyt ei ihan joka päivä niin lähes joka päivä, aikaa, joten eikö sekin jo tuo kotitöiden tekemiseen hieman arjen luksusta, kun jalan alla kiiltelee kaunis laatta?
 
Kuva Tulikivi Oyj
Netraudan valikoimista löytyy puolestaan Qualitystone Hexagon White, jossa erityisesti väri saa huokailemaan ihastuksesta. Tässä laatassa erityistä on siis nimenomaan väri, joka ei sisällä (ainakaan kuvassa) yhtään harmaan sävyä. Vaikka harmaus on meille sinällään "se juttu", ei tämä tällainen helmiäisen valkoinen marmorilaatta näyttäisi myöskään yhtään hullummalta. Tämä tehostelaatta vaatisi kuitenkin samansävyisen lattialaatan, jotta kokonaisuudesta tulisi tarpeeksi rauhallinen.

Kuva netrauta.fi
Kolmas potentiaalinen vaihtoehto ja ylläolevaan tehostelaattaan sopiva lattialaatta löytyi Kaakelikeskuksen valikoimista. Ape Waldorf White Rect näyttäisi olevan sävymaailmaltaan helmiäisenvalkoinen Qualitystone Hexagon Whiten tapaan. Mietimme tosin edelleen, onko tämä vaalean sävy kuitenkin liian vaalea meille?

Kuva kaakelikeskus.net 
Olemme jo tällä alustavalla kartoituskierroksella huomanneet, että tämän hintaluokan laattojen tilaaminen ulkomailta tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin vastaavan tuotteen ostaminen Suomesta. Esimerkiksi Virosta ja Ruotsista löytyy useita (verkko)kauppoja, joiden valikoimista myös yllä esitellyt laattamerkit -ja mallit löytyvät. Tällä hetkellä näyttäisikin vahvasti siltä, että lähdemme hakemaan sekä laatat että parketin pakettiautolla ulkomailta siinä vaiheessa, kun talon pystytys alkaa. Vaiva on lopulta aika pieni suhteutettuna siihen, kuinka paljon kuluissa voi tällä tavalla toimittuna säästää.

Kommentit

Suositut tekstit