Viikko 4: Tontilla tapahtuu

Viime viikolla tontilla tapahtui vähintään yhtä paljon kuin kahtena edellisenäkin. On mieletöntä huomata, miten tontti alkaa pikku hiljaa enemmän ja enemmän muotoutumaan ja näyttämään oikealta tontilta. Siis sellaiselta, johon on ihan pian nousemassa oikea talo!



Alkuviikolla tontilla suoritettiin kallion räjäytystöitä. Poistettavaa kivimassaa meillä ei onneksi ihan hirveästi ollut, mutta nimenomaan talon kohdalta kalliota jouduttiin louhimaan jonkin verran pois. Suurin osa kivimurskeesta saatiin onneksi hyödynnettyä tontilla ja massaa siirreettiin ajotien ja talon alle tasaamaan maata.

Torstaina saimme kaupungin rakennusvirastosta vieraita, kun vuorossa oli pohjakatselmus. En tiedä mitä odotimme tältä pohjakatselmukselta; ehkä tarkkaa kuvien ja suunnitelmien läpikäyntiä sekä meille suunnattuja tiukkoja kysymyksiä perustuksiin ja maatöihin liittyen. Toisin kuitenkin kävi. Koko katselmus oli ohitse oikeastaan ennenkuin se edes pääsi kunnolla alkamaankaan. Ainoa kysymys, jonka rakennusviraston edustaja meille esitti oli varmistus siitä, ettei talon alle ole jäänyt mitään vesipesiä ja että olemme huomioineet riittävällä tavalla vesien poisjohtamisen tontilta. Tämä oli kuitenkin meidän suunnaltamme helposti kuitattu huomioiduksi, sillä meillä tontilla maa viettää jo ihan luonnollisestikin poispäin rakennuksista: vaaraa siis siitä, että rakennukset jäisivät "veden varaan" ei ole.


Kulunut talvi on ollut vähälumisuuden johdosta rakentajalle erittäin otollinen. Tällä viikolla saatiin kuitenkin ensimmäinen kunnon lumi meidänkin tontille tuomaan hieman lisäkerrointa maatöiden tekemiseen.

Jotenkin sitä itse kuvittelee, että näiden katselmusten tarkoituksena on varmistaa rakentamisen lähtökohtien oikeellisuus sekä oikaista rakennuttajaa, jos jotain ollaan tekemässä väärin. Ainakin tämän ensimmäisen katselmuksen jälkeen jäi kuitenkin sellainen fiilis, että katselmus on enemmänkin lain nojalla tehtävä pakollinen käynti ilman sen suurempaa hyötyä kenellekään osapuolelle. No, pohjakatselmus on nyt kuitenkin tehty ja pääsemme jatkamaan täyttöjen tekemistä, jotta talon pohja on kunnossa muutaman viikon päästä koittavaa perustusten tekoa varten.


Fyysisten tonttitöiden lisäksi saimme viime viikolla piirrettyä myös sähkösuunnitelmat puhtaaksi, vihdoin! Itse asuntoon tehtävä valaistus tullaan tosiaan pitämään hyvinkin simppelinä ja lähes koko valaistus toteutetaan kattoon upotetuilla led-valaisimilla. Jotta valaistus ei jäisi kuitenkaan liian yksinkertaiseksi ja tylsäksi, päätimme tuoda muutaman näyttävämmän valaisimen myös alakerran tuplakorkeaan tilaan. Ja itse asiassa, nämä erikoisvalaisimet keittiöön, ruokapöydän päälle ja olohuoneeseen lyötiin nyt tässä valaistussuunnittelun yhteydessä ihan lukkoon asti ja valaisimet on jo joko tilattu tai tilataan ihan näillä näppäimillä. Kun kerran mieleiset valaisimet löytyivät, niin ei meillä turhaan jääty aikailemaan näiden valaisinten kanssa; turha niitä on enää kaupassa roikottaa kuin varmempi tapa on tilata valaisimet heti nyt valmiiksi odottamaan syksyn asennusta.

Jotta tämä tonttikatsaus ei kuitenkaan muuttuisi liiaksi valaisinpohdinnan puoleen, teemme ihan erillisen postauksen valaisinratkaisuista sekä näistä valitsemistamme erikoisvalaisimista. Pysykää siis linjoilla!


Kommentit

Suositut tekstit