Sisustushaaveita osa 1

Tiedetään tiedetään, meillä ei ole vielä ensimmäinen seinäkään noussut uudesta kodistamme ja olemme jo miettimässä sisustamista. Tässä vaiheessa sisustushaaveilu -ja suunnittelu tuo kuitenkin mukavaa vaihtelua rakentajan aivoille, sillä suuri osa tämän hetkisestä ajasta menee puhtaasti papereita pyöritellessä rakennuslupahakemuksen tiimoilla. Tästä aiheesta voisimme itseasiassa kirjoittaa jopa oman erillisen postauksen - niin paljon selvitettäviä asioita tähän vaiheeseen liittyy.

Kun sisustuskaupoista ja erityisesti kivijalkaliikkeistä puhutaan, on muutama ihan ylitse muiden. Yksi näistä, Vepsäläinen, oli vierailumme kohde viime viikonloppuna. Vaikka emme tällä kertaa ostoaikeissa olleetkaan, halusimme hieman kartoittaa mahdollisia sohva-, pöytä- sekä valaisinvaihtoehtoja värien ja materiaalien puolesta.

Ihastus numero yksi tuli vastaan heti sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä Adean sohvan muodossa. Samaiselta merkiltä oli myymälässä esillä sekä vaaleanharmaa kangassohva että tummanharmaa mokkanahkainen yksilö (kuva alla). Lisäksi bongasimme vielä netin syövereistä konjakkinahkaisen version. Sohvassa olisi kyllä kaikki kohdillaan: yksinkertainen muotoilu, materiaalivaihtoehdot sekä istumisen mukavuus.


Kuva: adea.fi

Ihastus numero kaksi tapahtui ison marmorisen sohvapöydän luona. Nopea vilkaisu osoitti, että kyseinen pöytä oli samaisen Adea-merkin valmistama. Mikä on tämä Adea ja miten ihmeessä emme ole aiemmin törmänneet kyseiseen merkkiin?
 
 
Myös valaisinpuolelta tuli bongattua ihania ja vähän erilaisia yksilöitä. Meillä edelleen pientä päänvaivaa aiheuttaa alakerran tuplakorkean tilan valaistus. Yleisvalaistus tullaan hoitamaan kattoon upotettavilla spottivalaisimilla, mutta haluamme tuoda lisäksi jotain ekstraa tiloihin näyttävillä roikkuvalaisimilla. Olohuoneen puolelle olemme harkinneet joko kolmea isompaa pyöreää valaisinta tai sitten jotain tämäntyyppistä:

Tässä kuvassa on muutenkin varsin toimiva väripaletti!

Ruokapöydän päälle kaivattaisiin puolestaan kohdevalaisimia. Alkuperäisen ajatuksemme mukaan valaisimet voisivat olla mustat (yhdistyisivät kivasti rappusten kaiteisiin), mutta toisaalta joku yllättävämpikin vaihtoehto voisi toimia tilassa rikkoen hieman yleistä linjaa ja värimaailmaa. Miten olisi esimerkiksi nämä BoConceptin Pine Cone-valaisimet kolmena kappaleena?


Design-merkit kuten Artek ja esimerkiksi Secto Designin puiset valaisimet vetivät toki perinteiseen tapaan puoleensa Vepsäläisellä käydessämme. Merkeiltä löytyy varsin ajattomia ja varmoja design-klassikoita, joista osa soveltuisi varmasti myös meidän kotimme sisustukseen. Yritämme kuitenkin pitää ainakin näin aluksi silmät auki myös hieman tuntemattomampien suunnittelijoiden ja pienempien merkkien suhteen; lopulta kun valintaa ei tehdä merkki edellä vaan nimenomaan sen mukaan, minkä tuotteen muotokieli puhuttelee meitä eniten.

Oli huonekalujen merkki lopulta mikä hyvänsä, pyrimme tekemään nyt uuden kodin myötä pitkä-aikaisia hankintoja. Erityisesti sohvan, pöytien, tuolien ja valaisinten osalta yritämme löytää ajattomia klassikoita, jotka miellyttäisivät silmää paitsi nyt niin myös kestäisivät ajan kulumista ja muuttuvia sisustuksen trendejä. Kun sisustuksen pohja on kunnossa, on yleisfiilistä helppo muuttaa sitten kunkin hetken muotivirtausten mukaiseksi vaikkapa ihan vain piensisustustavaroita päivittämällä.

Kommentit

Suositut tekstit