Asuntokuumetta kasvattamassa Mikkelin asuntomessuilla

Asuntomessut järjestettiin tänä kesänä Mikkelissä (14.7.-13.8.2017) ja olimme päättäneet jo hyvissä ajoin keväällä, että ihan jo ensirakentajan velvollisuutena meidän tulee ehdottomasti käydä tutustumassa messutarjontaan. Teimme pientä taustatyötä ennen messupäivää tutustumalla muutamiin messukohteisiin, mutta lopulta vierailupäivän koittaessa etenimme hyvin fiilispohjalta tutustuen taloihin, mitkä sillä hetkellä tuntuivat kiinnostavimmilta.

Koska meille on nousemassa musta puutalo, herättivät mustat messukohteet tietysti eniten kiinnostusta. Erityisesti Honkarakenteen hirsitalo Honka Ink, Sunhousen Talo Vahvaselkä sekä Design-Talon Pala olivat kaikki sellaisia, joihin olisimme osanneet kuvitella itsemme asumaan. Myös ennakkoon paljon mediahuomiota saanut MinunVALO-loft sisälsi paljon upeita yksityiskohtia ja toi insipraatiota omiin sisustussuunnitelmiin.

Kuva: honka.fi
Kuva: sunhouse.fi
Kuva: designtalo.fi
Kuva: designtalo.fi
Talojen sisäratkaisuissa oli nähtävillä selkeästi tiettyjä isoja tyylisuuntia, joita olemme myös itsellemme miettineet: isoja ikkunoita ja avointa loft-henkistä tilaa, näyttäviä metallisia / lasisia portaita, mustia keittiöitä, aamiaiskaappeja jne. Loft ja minimalistisuus näkyi useammakin asunnossa. Myös värejä ja kerroksellisuutta oli osattu hyödyntää muutamassa kohteessa erittäin tyylikkäästi, vaikka se ei ehkä niin paljon meidän juttu olekaan. Useammasta asunnosta löytyi myös jokin luksuselementti mm. ulkoporealtaan muodossa. Ja mikäs siinä poreissa istuessa katsellen kaunista Saimaan järvimaisemaa - kyllä vain kelpaisi meillekin.

Sunhousen ihanassa talokohteessa pääsimme näkemään livenä jotain, jota olemme suunnitelleet myös omalle pihallemme toteutettavaksi: puttigriini. Golfgriini herätti erittäin paljon ihastuneita huokauksia meissä ja vahvisti omaa ajatustamme siitä, että kyseinen yksityiskohta tulee meidänkin pihaltamme löytymään. Tiedän, että moni kokee tällaisen piha-alueen täysin turhana ja pihatilan tuhlaamisena, mutta meille kodista on tarkoitus tehdä paikka, jossa viihdymme niin hyvin, ettei sieltä ole tarvetta reissata jatkuvasti pois. Tämä tarkoittaa siis myös sitä, että tuomme meille tärkeimmät asiat ja harrastukset osaksi omaa kotiamme ja pihaamme; tässä tapauksessa puttigriinin muodossa.

MinunLOFT ja upea struktuuriseinä
Sisustuksellisesti moni asia tuntui puhuttelevan meitä. Tummat ja tunnelmalliset värit sekä erilaiset struktuurimaalit olivat monessa kohteessa edustettuna. MinunVALOssa oli mm. toteutettu upeasti master bedroomin taustaseinä Animamundin sisustusmaalilla (Sävy AMS 429/15641). Design-Talo Palassa oli puolestaan käytetty tummaa väriä isolla kädellä seinissä ja pakko sanoa: tykkään! Tumma väri sisällä tuo ihanan ylellistä fiilistä ja erityisesti Pala tuntui hetki ensimetreiltä erittäin kodikkaalta ja kutsuvalta. Myös abstrakteja tauluja oli käytetty muutamissa kohteissa varsin upeasti täydentämään sisustusta.

Kuva: designtalo.fi
Yksi konreettinen asia, jonka halusimme messuilla nähdä omin silmin oli eri valmistajien rappusvaihtoehdot. Olemme jo hetken aikaa pallotelleet lasikaiteisten ja mustien metallikaiteisten rappusten välillä ja nyt kun pääsimme vihdoin näkemään muutaman eri valmistajan  metallikaiteiset portaat livenä tiesimme, että tässä on meidän tuleva porrasmalli. Näillä tullaan saamaan juuri sopivaa loft-henkeä kotiimme!

Saimme messuilta myös hieman ajatuksia sen suhteen, miten alakerran tuplakorkea olohuone kannattaisia valaistuksen osalta toteuttaa. Esimerkiksi Kannustalon Harmaja Saimaassa valaistus oli toteutettu varsin yksinkertaisesti kolmella suurella pallonmuotoisella valaisimella - yksinkertainen ja tyylikäs toteutus. Lisäksi kyseisessä olohuoneessa meitä viehätti erityisesti värien käyttö mm. noiden ruosteen väristen nojatuolien yhdistäminen tummanharmaan ja puun värin kanssa. Tavoitteena on, että jahka omassa rakennusprojektissa päästään sisustusvaiheeseen asti, olisi itselläkin hieman rohkeutta valita niitä ei niin itselle tyypillisiä värejä ja materiaaleja. Vaikka yleislinjaltaan sisustus on tarkoitus pitää harmonisena mustan, harmaan, valkoisen ja puun yhdistelmillä, mahtuu joukkoon varmasti muutamia maustevärejä tuomaan syvyyttä ja persoonallisuutta sisustukseen.

Kaiken kaikkiaan Mikkelin asuntomessut täyttivät meidän niille asettamat odotukset ja messuilla sai muutaman tunnin vierähtämään kuin siivillä. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, etteivät messut onnistuneet synnyttämään meille mitään sellaista wau-efektiä, joka olisi laittanut omat suunnitelmamme uusiksi. Messut toimivatkin meille tässä vaiheessa ennen kaikkea omien suunnitelmien ja näkemysten vahvistajana ihan jo sillä, että pääsimme näkemään muutamia harkinnassa olleita ratkaisuita ihan livenä aitoihin asumisympäristöihin toteutettuina.




Kommentit

Suositut tekstit