Sunday dreaming - Toilets

Ajattelimme alkaa keräämään ylös ajatuksia, ideoita ja unelmia koskien uuden kotimme tyyliä ja sisustusta. Näiden sunnuntaihaaveiluiden tarkoituksena on lähteä huone kerrallaan hahmottelemaan värimaailmaa, materiaaleja sekä pieniä yksityiskohtia, joiden avulla kodista rakentuu meille se meidän näköinen kokonaisuus.

Tällä hetkellä eniten keskustelua ovat herättäneet wc-, kylpyhuone -ja saunatilat ja ideoita näiden toteuttamiseen tuntuu meillä olevan vähän liiaksikin! 

Wc-tilat näyttäisivät tämänhetkisten talopiirrosten valossa jäävän suhteellisen kompaktin kokoisiksi, noin 1,9 m2 per tila. Koko ei sinällään aiheuta sen suurempia ongelmia, mutta vaatinee kuitenkin varsin tarkkaa kaluste -ja värisuunnitelmaa, jotta tilat eivät tunnu liian pieniltä. 

Alusta asti meille onkin tuntunut olevan selvää, että wc -tiloista toteutetaan erittäin vaaleat tilan ja valon määrän optimoimiseksi. Vaikka tilat eivät  kokonsa puolesta mahdollista kovinkaan monimuotoisia sisustusratkaisuja, on hieman erikoisemmilla ja arvokkaammilla laatta -ja kalustevalinnoilla mahdollisuus tuoda tilaan kaivattua arvokkuutta ja arjen luksusta.




Materiaalien osalta tämän hetken ykköshaave on lattioihin asennettava vaaleanharmaa aitomarmorilaatta, joka voisi mahdollisesti jatkua myös tilan takaseinälle tuomaan illuusiota todellisuutta isommasta tilasta. Toinen vaihtoehto laattojen osalta on yllä olevan kuvan kaltainen iso lattialaatta yhdistettynä takaseinän koristeellisempaan laattaan.

Vessoja ei kuitenkaan (ainakaan tämän hetkisen suunnitelman mukaan) ole tarkoitus laatoittaa kokonaan, vaan seinät ja katto tullaan pinnoittamaan vaaleiksi esimerkiksi mikrosementin avulla.

Kalusteiden osalta pidättäydytään mahdollisimman yksinkertaisissa ja selkeälinjaisissa vaihtoehdoissa. Allaskaapin osalta toiveenamme on seinään kiinnitettävä malli, joka sekin omalta osaltaan tuo ilmavuutta tilaan. Jotta wc-tilat eivät jäisi liian persoonattomiksi ja tylsiksi, voisi olla hyvä idea tuoda muuten vaaleaan tilaan väriä hanan, pyyhekoukkujen ja peilin avulla. Musta väri mausteena näyttää omaan silmäämme erityisen hyvältä, mutta myös yllä olevan kuvan kromiset yksityikohdat houkuttelevat kovasti.

Valaistus tuntuu olevan meille keskeinen teema niin vessoissa kuin kaikissa muissakin tiloissa. Wc-tilojen valaistus tullaan hoitamaan todennäköisesti kattoon upotetuilla valaisimilla, lisäksi upea yksityiskohta voisi olla kohdistettu listamainen valo peilin yläpuolelle asennettuna. Koska Wc-tiloissamme ei tule olemaan erillisiä ikkunoita, tulee mielestämme niihin varmistaa riittävä ja monipuolinen valaistus.


Tässä siis tämänhetkisiä ajatuksia ja ideoita Wc-tilojen toteuttamiseksi. Koska rakennusprojektimme on vasta lähtökuopissaan, elävät suunnitelmat tilojen osalta jatkuvasti. Voikin siis olla, että matkan varrella ideat muuttuvat vielä lukuisia kertoja, mutta jostainhan se on aina lähdettävä liikkeelle.

Ensi sunnuntaina käsittelyssä spa-henkisen kylpyhuoneen ja saunan suunnitelmat!

Kommentit

Suositut tekstit